متن استاتیک شماره 20 موجود نیست
  • 1399/12/28 - 10:27
  • - تعداد بازدید: 247
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 126
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
کمیته پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید

کمیته پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید

کمیته پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید شهرستان سیب و سوران

❇️کمیته پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید شهرستان سیب و سوران در تاریخ 99/12/26 با حضور ریاست مرکز بهداشت جناب مهندس کرد و کارشناسان ستادی در محل مرکز بهداشت برگزار گردید.🔷در ابتدای جلسه آقای شهرکی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت درخصوص نقش اساسی ید در بدن بخصوص در سنتز هورمونهای تیروئید و نقش حیاتی این هورمونها در بدن، اختلالات ناشی از کمبود ید در دورانهای مختلف زندگی و بویژه عواقب جدی کمبود ید در نوزادان و کودکان بر توسعه خانواده و جامعه در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، روشهای پیشگیری از کمبود ید،  اهمیت مصرف مکمل های حاوی ید در دوران بارداری، توضیحاتی ارائه نمودند. 🔷سپس مهندس کرد درخصوص اهمیت استفاده از نمک تصفیه شده یددار بعنوان یکی از ساده ترین و بهترین راهکارها جهت پیشگیری از عوارض جبران ناپذیر کمبود ید (با توجه به منابع غذایی محدود ید)، اهمیت آموزش به مردم در زمینه عوارض مصرف نمک های غیر استاندارد و تصفیه نشده و نحوه نگهداری و زمان مناسب اضافه نمودن نمک یددار به غذا (انتهای پخت غذا، با توجه به حساس بودن ید در برابر حرارت) از طریق پرسنل بهداشتی و همچنین استفاده از ظرفیت فضای مجازی با توجه به شیوع بیماری کرونا در آموزش به مردم و تشدید نظارت ها بر سطح عرضه نمک جهت جلوگیری از فروش نمک های غیرمجاز و نمونه برداری و یدسنجی در سطح توزیع و عرضه مطابق دستورالعمل ها، و پایش میزان نمک موجود در نان کلیه نانوایی ها و مقایسه نتایج با پایش های قبل تأکید کردند.✅ در پایان جلسه پس از بحث و تبادل نظر موارد زیر مصوب شد:
1️⃣مقرر گردید آموزش به جامعه بصورت حضوری (البته با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی) در سطوح مختلف از جمله مدارس، حوزه های علمیه خواهران، واحدهای بهداشتی و همچنین آموزش غیرحضوری (با استفاده از ظرفیت فضای مجازی با توجه به شیوع بیماری کرونا) درخصوص اهمیت استفاده از نمک تصفیه شده یددار، عوارض و اختلالات ناشی از کمبود ید، منابع غذایی یددار، طرز نگهداری و زمان مناسب اضافه نمودن نمک به غذا، میزان مناسب مصرف روزانه نمک، عوارض مصرف نمک های غیراستاندارد(نمک دریا، دریاچه، و سنگ نمک)، اهمیت مصرف مکمل های حاوی ید در دوران بارداری (یدوفولیک و مولتی ویتامین های یددار)، اهمیت غربالگری تیروئید نوزادان در 3 تا 5 روزگی انجام گیرد.2️⃣مقرر گردید نظارتهای بهداشت محیط بر روی اماکن توزیع و عرضه  تشدید گردیده و نمک های فاقد ید و غیر مجاز در بازار شناسایی و جمع آوری گردد.3️⃣مقرر گردید پایش میزان نمک موجود در نان کلیه نانوایی ها بصورت جدی انجام گیرد و با میزان پایش های قبل مقایسه و تذکرات لازم درصورت لزوم به متخلفین اعلام گردد.4️⃣مقرر گردید از ظرفیت خیرین جهت تهیه مکمل های حاوی ید مادران باردار استفاده گردد.5️⃣مقرر گردید در نحوه صحیح نمونه گیری تیروئید نوزادان و ارسال سریع و صحیح نمونه ها (ارسال فوری نمونه ها با رعایت کلیه شرایط ارسال، با توجه به اهمیت زمانبندی در شناسایی و درمان موارد هیپوتیروئیدیسم) به ستاد مرکز بهداشت، دقت لازم صورت گیرد. 6️⃣مقرر گردید یدسنجی نمک های موجود در مغازه ها، عمده فروشی ها، رستوران ها و ساندویچ فروشی ها طبق دستورالعمل توسط کاردان و یا کارشناس بهداشت محیط مراکز انجام گرفته و بصورت رندوم نمونه های نمک به آزمایشگاه مواد غذایی جهت سنجش میزان ید ارسال گردد.🖊️


روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان سیب و سوران /میرزاد


  • گروه خبر : News,Slider
  • کد خبر : 31517
Keywords

Comments

0

comment

تنظیمات قالب
سیستم تیکتینگ